Pályázati lehetőségek a Kreatív Európa Program keretében – FELHÍVÁS

Európai Együttműködési projektek

Az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynöksége (EACEA) közzétette a Kreatív Európa – Kultúra ág Európai együttműködési projektek (European CooperationProjects; COOP) területének 2022-es pályázati felhívását.

Az Európai együttműködési projektek a Kreatív Európa programban részt vevő kulturális és kreatív szervezetek nemzetközi projektjei. Lehetőséget biztosítanak a kulturális szervezetek számára a közös alkotásra, együttműködésre, kísérletezésre, innovációra, mobilitásra és az egymástól való tanulásra. A pályázat célja az európai kulturális és kreatív alkotásokhoz való hozzáférés javítása, valamint az innováció és a kreativitás ösztönzése. A projektek lefedhetnek egy vagy több kulturális és kreatív szektort, és akár interdiszciplinárisak is lehetnek.

A pályázatokat három különböző kategóriában várják:

KIS EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP1)
• legalább 3 szervezet együttműködése, amelyek legalább 3 különböző, a programban résztvevő országban vannak bejegyezve,
• legfeljebb 200.000 euró támogatás,
• legfeljebb 80% társfinanszírozás.

KÖZEPES EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP2)
• legalább 5 szervezet együttműködése, amelyek legalább 5 különböző, a programban résztvevő országban vannak bejegyezve,
• legfeljebb 1.000.000 euró támogatás,
• legfeljebb 70% társfinanszírozás.

NAGY EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROJEKTEK (COOP3)
• legalább 10 szervezet együttműködése, amelyek legalább 10 különböző, a programban résztvevő országban vannak bejegyezve,
• legfeljebb 2.000.000 euró támogatás,
• legfeljebb 60% társfinanszírozás.

A pályázóknak választaniuk kell, hogy mely kategóriában kívánnak pályázni. Koordinátorként minden pályázó csak egy pályázatot nyújthat be.

A pályázatok benyújtási határideje mindhárom kategóriában 2022. március 31., 17.00 óra

Minden pályázatot elektronikus úton kell benyújtani, a pályázati felhívások és az adatlapok (angolul) elérhetőek itt!

Magyar nyelvű információk elérhetők a Kreatív Európa honlapján.

Akik már pályáztak korábban, cégük adatait ellenőrizhetik a portálon. Akik még nem pályáztak a Kreatív Európa vagy más európai uniós program keretében, a Participant Register oldalon ismerkedhetnek meg a pályázó regisztrációjának menetével.

NEWS-Media Literacy

Az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség közzétette a Kreatív Európa Szektorközi ágának 2022-es NEWS-Media Literacy (Médiaműveltség; CREA-CROSS-2022 – MEDIALITERACY) pályázati felhívását.

A felhívás célja, hogy elősegítse a polgárok számára a média kritikus megértését és használatát, valamint, hogy a médiaműveltség eszközként szolgáljon a dezinformáció korlátozására. A támogatás innovatív, határokon átnyúló médiaműveltségi kezdeményezések és közösségek fejlesztését irányozza elő a folyamatosan változó digitális média környezetben Európa szerte, figyelembe véve a különböző korcsoportok jelenlegi felhasználói magatartását.

Pályázati határidő: 2022. április 6., 17.00 óra

A pályázati dokumentáció elérhető itt!

Horizon Europe Program

Pályázatot hirdet a Horizon Europe program keretében az Európai Bizottság The New European Bauhaus – shaping a greener and fairer way of life in creative and inclusive societies through Architecture, Design and Arts (Az Új Európai Bauhaus – egy zöldebb és igazságosabb élet kialakítása a kreatív és befogadó társadalmakban az építészeten, a tervezésen és a művészeten keresztül) címmel.
A HORIZON-CL2-2022-HERITAGE-01 kóddal meghirdetett pályázatra szánt keretösszeg 6 millió euró.

Pályázati határidő: 2022. április 20., 17.00 óra

A pályázati felhívás elérhető itt!

Traditional crafts for the future: a new approach (Hagyományos kézművesség a jövő számára: egy új megközelítés)

Az Európai Bizottság pályázatot hirdet Traditional crafts for thefuture: a new approach (Hagyományos kézművesség a jövő számára: egy új megközelítés) címmel a Horizon Europe program keretében. A HORIZON-CL2-2022-HERITAGE-01-04 kóddal meghirdetett pályázatra szánt keretösszeg 12 millió euró.

Pályázati határidő: 2022. április 20., 17.00 óra

A pályázati felhívás elérhető itt!