Önkéntes program

A Pulszky Társaság önkéntes programja 2015 óta várja azokat a szakmabeli fiatalokat és tapasztalatra vágyó kollégákat, akik szívesen dolgoznának egyesületünk fejlesztéséért, céljainak eléréséért. A Társaság önkéntesei számos feladatban próbálhatják ki magukat, miközben a legnagyobb hazai múzeumszakmai szervezet mindennapjaiba is betekintést nyerhetnek, kapcsolatokat építhetnek, és részt vehetnek a Pulszky Táraság díjainak, rendezvényeinek koordinálásában, fordítási és adminisztrációs feladataiban, valamint kommunikációjában.

A 2021-ben megújult, mentori rendszerben működő önkéntes program jelenleg is több mint 20 fővel működik. Önkéntes menüpontunk folyamatosan gyarapodó tartalmaival, interjúival pedig az a célunk, hogy átláthatóvá tegyük a program működését, és kedvet csináljunk azok számára a csatlakozáshoz, akik érdeklődnek a Társaság munkája és a múzeumok világa iránt.

Aktuális felhívás

Kapcsolat: pulszky.onkentes@gmail.com

Interjúsorozat a Pulszky-önkéntességről

2. rész | „Az önkéntesség egy közösségkovácsoló erő.”
Interjú Dr. Bereczki Ibolyával és Dr. Tóth Arnolddal a Pulszky-önkéntesség lehetőségeiről, hosszútávú céljairól

2021 februárjában megújult a Pulszky Társaság önkéntes programja, amelynek keretében egy három részes interjúsorozat készítésébe fogtunk a Pulszky-önkéntességről. A sorozat második részében Dr. Bereczki Ibolya, a Pulszky Társaság elnöke és Dr. Tóth Arnold, a Pulszky Társaság ügyvezető elnöke válaszolt Vigh Dóra önkéntes kérdéseire a Pulszky Társaság önkéntes programjának lehetőségei, tervei és hosszútávú céljai kapcsán.

Az interjú kivonata ezen a linken olvasható, a teljes beszélgetés a SoundCloud felületén érhető el:

1.rész | „Az önkéntesség felhajtóerőt adott.”
Interjú Deme Péterrel és Mészáros Balázzsal a Pulszky-önkéntesség kezdeteiről

2021 februárjában megújult a Pulszky Társaság önkéntes programja, amelynek keretében egy három részes interjúsorozat készítésébe fogtunk a Pulszky-önkéntességről. Az interjúsorozat első részében Deme Péter, a Pulszky Társaság tiszteletbeli elnöke és Mészáros Balázs, a Pulszky Társaság választmányi tagja Vigh Dóra jelenlegi önkéntesünkkel beszélgetett arról, hogyan alakult ki az önkéntes program, milyen elvárásokat támasztottak az első önkéntes jelentkezők felé, milyen motivációval érkeztek a jelentkezők, mivel gazdagodtak az önkéntesek a Társaságban végzett munkájuk során, és az alapítók elmesélték azt is, mi minden valósult meg az önkéntesek segítségével a Pulszky Társaságban.

A Pulszky-önkéntesség jelenségéről, a program kezdeti céljairól és mindennapjairól szóló interjúnk kivonata ezen a linken olvasható, Deme Péter, Mészáros Balázs és Vigh Dóra beszélgetése pedig itt hallgatható meg: